facebook pixel
  • 0 800 500 340

корзина

У кошику зараз немає товарів.

Саме час це виправити!

До всіх новин

Як вибрати наповнювач матраца: поради виробника Veneto

20.09.2023

load photo

Поліпшити якість сну та стан здоров'я допоможе правильний ортопедичний наповнювач для матраца. 

Адже, сучасні види наповнювачів матраців:

  • надійно підтримують хребет;
  • зменшують болі в спині та шиї; 
  • приймають форму тіла;
  • перешкоджають розвитку алергії та розмноження кліщів та бактерій;
  • створюють комфортні для відпочинку умови (тепло взимку, якісну вентиляцію та приємну прохолоду влітку). 

Які бувають наповнювачі для матраців?

На фото матраца в розрізі можна побачити багато різних прошарків. І пружинні та безпружинні моделі у більшості випадків багатошарові, а кожен матеріал має певні характеристики, переваги та недоліки. Найкращі поширені наповнювачі для матраців: кокосова койра, пінополіуретан, латекс, повсть, піна, вовна. 

Кокос

Натуральна кокосова стружка має наступні властивості: не гниє, перешкоджає розмноженню патогенних мікроорганізмів, пружинить (у складі міститься лігнін – природний полімер), вентилюється, не затримує всередині вологу. Застосування койри дозволяє створювати найкращі ортопедичні конструкції середньої та підвищеної жорсткості, які можуть застосовуватися у корекції хвороб опорно- рухового апарату. Її можна виявити у дитячих моделях, бо тверда основа для сну – запорука здоров'я та правильного розвитку хребців у ранньому віці. Матраци з натуральним латексованим кокосом безпечні, оскільки цей матеріал є гіпоалергенним, «дихає», запобігає виникненню грибка, бактерій та кліщів.
Кокосовий наповнювач для матраців поєднують з поролоном та іншими основами, щоб отримати практичні та комфортні двосторонні варіанти. До мінусів койри відноситься висока вартість, тому деякі виробники для зниження ціни замінюють її менше довговічним голкопробивним волокном.

Пінополіуретан

Досить часто в виготовленні матраців застосовується пінополіуретан, оскільки він доступний за ціною і має ряд позитивних експлуатаційних характеристик. ППУ сучасний варіант поролону, у складі якого присутній додаткові компоненти що забезпечують: анатомічний ефект ( повторює форми та вигини тіла ), якісну підтримку хребта, як наслідок, комфортний сон. Вагомим мінусом пінополіуретану є його менша довговічність у порівнянні з іншими матеріалами. 

Латекс

Залежно від походження розрізняють натуральний (виготовляється з обробленого та спіненого соку каучукового дерева – гевеї) та синтетичний латекс. 

Перевагами є: достатня жорсткість (особливо у синтетичного), вільна циркуляція повітря, здатність підтримувати оптимальний баланс вологості, гіпоалергенність, щільна текстура, що не дозволяє розмножуватися бактеріям, здатність повторювати контури тіла та розвантажувати спину, довговічність (термін служби 30 років і більше). Часто його використовують у поєднанні з іншими набивками, а недоліком вважається висока ціна. Латексні матраци підходять людям з порушеною функціональністю кісток і суглобів.

Повсть отримують шляхом комбінації та пресування при високих температурах натуральних та штучних волокон (льону, вовни та ін.) Матеріал може бути м'яким і жорстким, застосовується як бар'єр між рештою прошарків. Часто повстяний шар присутній у пружинних моделях, перерозподіляючи вагу лежачого по всьому периметру конструкції та захищаючи інші шари від прямого контакту із пружинами. 

З класичної повсті були створені сучасні варіації цього матеріалу:

  • Термоволокно – жорстка та міцна тканина, що гарантує довговічність та захист м'яких матерій від пошкодження пружинний блок. 
  • Termoflex – матерія виготовлена з регенерованої бавовни та поліефірних волокон, розташованих горизонтально. Особлива технологія виробництва забезпечує високу еластичність і повітропроникність. 
  • Спанбонд – неткане полотно із щільною структурою та оптимальною гігроскопічність, створює оптимальні умови для тривалої експлуатації, рівномірно розподіляючи навантаження по всій площі.
  • Sprut – легка об'ємна матерія з бавовняних волокон та вовни. Відрізняється значною опірністю до деформацій та стійкістю ультрафіолетовому впливу. Підходить для алергіків.
  • Струттофайбер використовується для створення довговічних та надійних поверхонь за рахунок вертикального розташування волокон. Застосовується для облаштування каркасної основи, яку доповнюють різними компонентами, щоб отримати певні властивості: легкість, щільність, теплозбереження, циркуляцію повітря. Використовується як додатковий прошарок. Перевагою вважається пролонгація терміну експлуатації вироби, а недоліком – достатньо висока ціна. 

Однак, все частіше на зміну традиційним основам приходять спінені речовини , представлені в кількох різновидах: 

  • Мінеральна. Відрізняється значною щільністю та пружністю, гарним анатомічним ефектом. Вона ідеальна для людей, чия робота пов'язана з фізичною працею та спортсменам. Піна розвантажує спину, знижує тиск на суглоби та кістки.
  • Memory Foam – особливий матеріал з функцією «пам'яті». Виготовляється з щільного поліуретану з додаванням латексу. Відмінною характеристикою є сильна чутливість до змін навантаження, що дозволяє йому миттєво підлаштовуватися під становище сплячого. Memory Foam ідеальний для тих, хто страждає від болів у шиї та хребцях, допомагає прийняти будь-яку зручну позу та повністю розслабитися під час нічного відпочинку. Примітно, що при знятті навантаження поверхня повністю вирівнюється за лічені секунди. 
  • OrmaFoam – бюджетний різновид піни, що виробляється з пінополіуретану. Комфортний сон гарантують якісна підтримка хребта, рівномірний розподіл тиску та повторення контурів тіла сплячого. Добре вентилюється, гігроскопічна.
  • Spring Foam – комірчаста синтетична субстанція, що забезпечує відмінну терморегуляцію незалежно від часу року. Відрізняється зносостійкістю та відмінною вентиляцією. Значна густина перешкоджає розмноження пилових кліщів та інших патогенних мікроорганізмів.
  • Othoflex – гіпоалергенна еластична структура, що забезпечує правильне положення сплячої людини. Має масажний вплив і велику щільність, що запобігає деформацію навіть при інтенсивних навантаженнях.

Інші наповнювачі у набивці також застосовують вовну. Прошарок дозволяє зберігати тепло та створювати оптимальний мікроклімат у ліжку, а контакт із нею сприяє нормалізації тиску. Такий шар вбирає вологу, проте швидко просихає, відрізняється практичністю та довговічністю.

Бавовна. Ніжна та приємна гігроскопічна тканина, здатна ліквідувати надлишкове тепло, забезпечуючи додатковий комфорт під час сну. Частіше всього використовується для забезпечення терморегуляції в двосторонніх моделях (зима- літо). 
Синтепух. М'який та легкий, об'ємний нетканий матеріал з силіконових спіралеподібних волокон. Здатний швидко відновлювати форму після стиснення. За текстурою схожий на пташиний пух, причому більше еластичний, не викликає алергії та забезпечує теплоізоляційні якості.

Холлофайбер – переплетені, порожнисті волокна поліестеру, які пропускають повітря, зберігають тепло, не вбирають вологу та запахи. Підходить астматикам та алергікам.  Намагаючись вибрати, який наповнювач краще для матраца, слід орієнтуватися на індивідуальні потреби, особисті уподобання. 

Найкращий наповнювач для матраца можна вибрати, орієнтуючись на його ключові властивості: 

Натуральність. Природні речовини більше екологічні, ніж штучні, хоч і дорожчі. Спати на натуральних матеріалах для людини природніше і приємніше, проте в деяких випадках вона може стати причиною алергічній реакції. Від наповнювача в матраці залежить повітропроникність, а значить комфорт і безпека сну. Щільні структури будуть накопичувати вологу, провокуючи виникнення цвілі та гниття конструкції зсередини, будуть вбирати неприємні запахи, провокувати алергію та шкірні захворювання.

Жорсткість. Відповідна твердість підбирається відповідно до індивідуальних та медичних показань. 

М'яка підходить для людей із захворюваннями опорно- рухового апарату, судин, суглобів, людей похилого віку і тих, хто любить спати на боці. 

Середня буде ідеальна при хворобах спини.

Жорсткі необхідні у дитячому віці від народження та до остаточного формування хребта, а також за наявності міжхребетних гриж та порушень постави. Комбіновані дозволяють міняти жорсткість шляхом перевертання виробу на ту чи іншу сторону відповідно до самопочуття та настрою.

load photo

123

Як вибрати ортопедичну подушку?

21.08.2023

load photo

123

Як вибрати матрац для новонародженого?

14.08.2023

load photo

123

Програмна заява ТОВ "ГРУППА ВЕНЕТО" стосовно основних вимог FSC щодо праці

17.10.2023

load photo

123

В ТОВ "ГРУПА ВЕНЕТО" успішно пройшов аудит відповідності кодексу BSCI. Компанія отримала найвищу оцінку з соціальної відповідальності.

17.10.2023

load photo

123

Як вибрати безпружинний матрац?

10.08.2023

інші новини