facebook pixel
  • 0 800 500 340

корзина

У кошику зараз немає товарів.

Саме час це виправити!

До всіх новин

Як почистити матрац від старих плям в домашніх умовах?

31.07.2023

load photo

Чистка матраців: 4 лайфхаків, які допоможуть тримати ваше спальне місце у чистоті

Ми проводимо у ліжку третину життя, - тож не дивно, що там можна відшукати крихти, волосся, і навіть пилових кліщів. Чищення матраца – це необхідність для тих, хто дбає про власне здоров'я. На жаль, матрац не можна попрати у пральній машинці, як більшість ваших речей. Тож ми підготували 4 лайфхаків, як зробити спальне місце ідеальним.

Лайфхак 1: Ваш пилосмок починає сумувати, якщо він стоїть без діла. Пропилососити поверхню – найперше, що потрібно зробити. Чищення матраца необхідно провести з обох сторін. Процедуру треба проводити щосезону або за потребою. І маленька порада: перед чищенням матраца подбайте про те, щоб його мішок був без сміття, а щітка пилососа  - без пилу.

Лайфхак 2: Матрац, як і одяг здатний вбирати запахи старої меблі, пилу та бруду. Чищення  допоможе виправити ситуацію. Щоб перетворити матрац в острівець пахощів позбавте його від початкових «ароматів» за допомогою соди. Насипте соди на поверхню ліжка та залиште природний дезодорант на 30 хвилин, а після видаліть білий порошок за допомогою пилосмоку. 

Лайфхак 3: Якщо трапилося, що на матрац пролилася рідина, потрібно негайно позбутися плям. Для цього використовуєте прохолодну вологу тканину. Акуратно промокніть рідину, а потім просочіть залишки сухою ганчіркою. Пам'ятайте про те, що при чищенні матраца розтирати плями категорично не можна! Бруд буде тільки в'їдається в тканину і просочується в нижні шари виробу.

Порада: швидко очистити свіжу пляму можна за допомогою пасти-суміші рівних частин соди, солі та холодної води. Нанесіть пасту на тканину і видаліть надлишки через 30 хвилин. Якщо ви знаєте від чого саме плями, - використовуйте цю схему чищення матраца: 

  • Пляма від воску - покласти промокальний папір і пропрасувати забруднене місце праскою.
  • Сліди від  помади можна видалити за допомогою спирту. Після обробки протерти ділянку вологою ганчіркою. 
  • Пляму від червоного вина – засипати сіллю, а потім пропилососити. 
  • Слід від жуйки або лейкопластира необхідно охолодити льодом. Далі зіскребти залишки тупим ножем і протерти це місце спиртом. 
  • Плями від крові – видалити за допомогою перекису водню. 
  • Плям від лаку для нігтів можна позбутися за допомогою ацетону – «рідини для зняття лаку». 
  • Сліди від кави видалити за допомогою нашатирного розчину: розбавити у склянці води чайну ложку нашатирю. Отриману рідину нанести та змити через 5 хвилин вологою ганчіркою.
  • Сліди від органічних рідин потрібно прибрати за допомогою розчину соди та оцту. Для цього складові змішати в рівних частина. Також можна, використовувати лимонний сік. 

Не виходить визначити тип забруднення? 

Використовуйте аміачний розчин: чайна ложка на склянку води. Після промокнути вологою ганчіркою. 
Якщо попередні рішення не працюють, ви маєте справу з супер-жорсткими плямами.
Але й проти них є управа. При чищенні матраца змішайте дві частини перекису водню з одного частиною натертого мила. Для нанесення суміші використовуйте зубну щітку. Паста повинна спрацювати, як чарівна паличка протягом 5 хвилин вона усуне плями. Залишки зніміть вологою тканиною. 

Лайфхак 4: Найпростіший спосіб захистити матрац від плям, рідин та бруду – непромокальний наматрацник. Це можна порівняти порівняно з серветкою на колінах під час застілля: у випадку чого вона - завжди підстрахує та вбереже одяг від бруду. 
До того ж, наматрацник, невідмінну від матрацу можна прати, чистити і він швидко сохне.

load photo

123

Нові колекції тканин 2023 вже доступні для замовлення

13.04.2023

load photo

123

Як правильно виміряти висоту матраца?

08.08.2023

load photo

123

Як вибрати наматрацник для дитячого ліжка?

20.09.2023

load photo

123

Як правильно обрати матрац?

19.04.2023

load photo

123

Що таке ортопедичний матрац і як його вибрати?

02.08.2023

інші новини