facebook pixel
  • 0 800 500 340

корзина

У кошику зараз немає товарів.

Саме час це виправити!

До всіх новин

Як почистити диван?

07.08.2023

load photo

Так довго вибирали, порівнювали, і ось нарешті ви стали власником ідеального дивана. Він радував бездоганним зовнішнім виглядом, зручністю та ергономічністю.

Радував доти, поки хтось не перевернув на нього склянку солодкого соку або ж  домашній улюбленець залишив сліди від лапок на оббивці. Знайома ситуація? Але пляма на новому дивані - не завжди не привід викликати хімчистку. 

Ми готові поділитися лайфхаками за допомогою яких ваш диван буде виглядати як новенький. 

Чистимо текстильну оббивку без хімії

Пролили на диван каву чи сік? Насамперед потрібно точно визначити матеріал, з якого була пошита оббивка. Річ у тому, що на ринку представлений величезний асортимент тканин і далеко не кожну з них можна мочити. 
Так, якщо ваш диван покритий флоком, шеніллом або рогожкою, він легко перенесе вологе чищення. 

А ось жаккард, гобелен або мікрофібра з ймовірністю 99% не оцінять ваші старання. Ці матеріали краще чистити, використовуючи піну без вологи або сухе чищення.

Якщо ж ви хочете освіжити диванне покриття, використовуйте простий лайфхак - накиньте на поверхню злегка вологе простирадло, а потім пройдіться нею вибивалкою для килимів. Вже за кілька хвилин пил, що в'ївся в оббивку, залишиться на простирадлі, а покриття стане помітно яскравішим. 

Ще одна проблема текстильних поверхонь – засаленість. Цієї неприємності легко позбутися за допомогою пінного розчину на основі простого господарського мила. Його потрібно нанести на засалену ділянку, після чого дати піні вбратися і розм'якшити бруд. Залишки мила забирають за допомогою чистої бавовняної тканини, а потім сушать феном для волосся. 

Почистити примхливі тканини оббивки, такі як гобелен або жаккард, допоможе солона вода з оцтом. У невелику ємність додайте воду, чайну ложку солі та соди, вміст ретельно перемішайте. Потім змочіть у розчині чистий відрізок тканини, відіжміть і оберніть насадку пилососа. Пилососьте диван протягом декількох хвилин. Проста процедура допоможе швидко позбутися від забруднень тканинної поверхні, надавши їй яскравості і видаливши запахи, що в'їлися. Виводимо "складні" плями.

Пролитий сік, кава або вино - це так звані "складні" плями, і якщо вони "красуються" на вашій оббивці досить давно, позбутися їх без спеціалізованих засобів не вийде. Але впоратися зі свіжими такими забрудненнями все-таки можна: 

  • Пролитий сік. Легко видаляється з поверхні за допомогою води, змішаної із нашатирним спиртом (1 ложка засобу на 1 літр води). Змочіть у розчині чисту тканину, а потім пройдіться нею по периметру плями. Очистивши забруднення, змийте залишки засобу вологою губкою і висушіть мокру пляму феном.
  • Кава та будь-які інші "фарбуючі" напої. Позбутися забруднення можна за допомогою шматочка господарського мила  - їм натирається пляма. Щоб засіб спрацював, залиште забруднену ділянку намиленою на 5-10 хвилин, потім видаліть пляму вологою бавовняною тканиною. Подібні плями не варто сушити - дайте улюбленому дивані висохнути самостійно, попередньо промокнувши сухим рушником.
  • Вино. Винні плями необхідно попередньо абсорбувати, наприклад, за допомогою солі. Посипте нею забруднену ділянку, а для остаточного видалення використовуйте мильний розчин. Корисні лайфхаки допоможуть вам швидко позбутися плям на улюбленому дивані, не вдаючись до використання хімічних засобів. 

Якщо ви хочете купити ортопедичний диван вищої якості, ласкаво просимо до магазинів компанії Венето! Тут на вас чекають найкращі моделі ортопедичних диванів, які ідеально впишуться в інтер'єр вашої квартири або заміського будинку.

load photo

123

Що краще для підлітка: диван чи ліжко?

01.08.2023

load photo

123

Ліжка для спальні: головні особливості і основні різновиди

20.09.2023

load photo

123

Як вибрати дитячу подушку?

14.08.2023

load photo

123

Дитячий ортопедичний матрац: як обрати правильно?

03.08.2023

load photo

123

Програмна заява ТОВ "ГРУППА ВЕНЕТО" стосовно основних вимог FSC щодо праці

17.10.2023

інші новини