facebook pixel
  • 0 800 500 340

корзина

У кошику зараз немає товарів.

Саме час це виправити!

До всіх новин

Який матрац вибрати для дитини 3-х років?

15.08.2023

load photo

Коли малюк підростає, приходить час задуматися про заміну його ліжечка та матрацика на більш «дорослий» варіант. Варто пам'ятати, що неправильно організоване спальне місце може спричинити порушення розвитку хребта чи стати причиною неправильної постави. Обрати матрац для дитини від 3 років досить просто, якщо знати на які параметри  орієнтуватися при купівлі. 

Жорсткість. Ступінь твердості матраца підбирається відповідно віку та ваги дитини. 

Розмір. Для комфортного сну розмір матраца підбирають під габаритні параметри ліжка, варто зважати не тільки на ширину та довжину, а й висоту.

Матеріали. Вкрай важливо, щоб чохол матраца та його внутрішнє наповнення були екологічними, гіпоалергенними, не затримували в собі вологу і добре провітрювалися.

Наявність сертифікатів. Товари для дітей проходять обов'язкову державну сертифікацію щодо безпеки для здоров'я. 

Жорсткість дитячого матраца. До 3-річного віку S- подібний вигин хребта вже до кінця сформований, однак шийний та поперековий відділи все ще продовжують розвиватися. Після 3 років у дуже жорсткому спальному місці вже нема потреби, проте і на надто м'яку постіль малюка класти не варто.

Жорстка поверхня обумовлює те, що всі частини тіла розташовуються на одному рівні, однак після 3-х років таке становище може призвести до неприродного вигину хребта. Натомість, м'яке спальне місце сильно прогинається під вагою тіла та створює ефект гамака, що призводить до прогину спини вниз під час сну.

Середня жорсткість – найкращий варіант для дітей віком від 3-х років. На такому ліжку зберігається горизонтальне становище хребта, плечі та стегна можуть зануритися в матрац трохи глибше, не перешкоджаючи правильному положенню спини. 

Розміри ортопедичних матраців для дітей. Відповідність габаритів матраца розміром дитячої ліжка має величезне значення. Перевищення рекомендованих параметрів призведе до прогину матраца та появі на поверхні нерівностей і опуклостей. Занадто маленький матрац буде зміщуватися за будь-якого руху, створюючи дискомфорт, до того ж щілини між основою для сну та коробом ліжка здатні стати причинами травми. 

Матраци для дітей віком від 3 років, як правило, мають стандартні параметри: 

  • 60х120(140) – у ліжечку новонародженого дитина може спати до 4-5 років, і в такому випадку після 3-річчя досить просто поміняти його матрацик на виріб з новими властивостями.
  • 70(80)х130(160) – ліжечка з такими параметрами можуть використовуватися аж до підліткового віку дитини
  • (80) 120х(180) 200 см – починаючи з 12 років дитині можна купувати стандартне  доросле ліжко односпального або полуторного розміру, причому досить часто  купують "на виріст" дітям старше 3-х років. 

Висота матраца може складати 8-16 см, підбирається в залежності від потрібних ортопедичних властивостей та глибини короба ліжечка. Для спальних місць із нестандартними параметрами ми пропонуємо послугу виготовлення матраца потрібних габаритів на замовлення. 

Варіанти наповнювачів

Ортопедичний матрац для дитини 3 років може бути «дорослої» моделі, однак внутрішнє наповнення матраца та матеріал зовнішнього чохла повинні відповідати відразу декільком критеріям: гіпоалергенність, середнього рівня жорсткість, екологічність, простота у догляді та гігієнічність, повітропроникність. 

Незалежно від того, якого типу дитячий матрац підбирається (з пружинним блоком або безпружинним), всередині нього обов'язково будуть додаткові прошарки з інших матеріалів. Саме від наповнювача або від їх  комбінації  залежать жорсткість та ортопедичні властивості матраца.

Які наповнювачі можуть використовуватися?

Пінополіуретан (піна ecofoam). Сучасний варіант поролону, відрізняється легкою вагою, гарною еластичністю та пружністю та доступною ціною. 

Латекс. Натуральний латекс гіпоалергенний, пропускає повітря і не затримує вологи. Матеріал дуже пружний і може служити довгі роки. Використання латексу в конструкції матраца створює ідеальну ортопедичну підтримку та сприяє правильному формуванню хребта. Єдиний недолік латексу - висока ціна.

Кокосова койра. Натуральне волокно кокосового горіха відрізняється високою ступенем жорсткості, тому для пом'якшення спальної поверхні застосовують латексований кокос або чергують прошарки з койри та інших, більше м'яких матеріалів. Койра довговічна та екологічна, не затримує вологу і є несприятливим середовищем для розмноження пилових кліщів та бактерій. Поролон, синтепон та інші дешеві наповнювачі для дитячої продукції не підходять, оскільки вони недовговічні, погано тримають форму, не пропускають повітря, створюючи в ліжку парниковий ефект, є ідеальним середовищем для розмноження кліщів та бактерій.

Який матрац вибрати дитині від 3 років: пружинний або безпружинний?

Всі матраци діляться на дві основні групи: з пружинним блоком та безпружинні. Вибираючи матрац на пружинах, необхідно знати, що вони можуть бути цільними ( скріпленими між собою в єдину основу з блоком Боннель ) та незалежними (з пружинним блоком Multi Pocket Spring). 

До переваг пружинних матраців можна, можливо віднести: 

  • Гарну повітропроникність;
  • Ортопедичні властивості (при виборі варіантів із незалежними пружинами); 
  • Доступну вартість. 

Недоліки таких моделей: ефект хвилі при рухах уві сні, галасливість залежних пружин, Властивість прогинатися під вагою дитини, скупчення пилу на пружинах, який може стати причиною алергії, недовговічність.

  • У безпружинних спальних місць теж переваг багато: 
  • Відмінний анатомічний ефект; 
  • Безшумність;
  • Відсутність ефектів хвилі, гамака, небажаних прогинів; 
  • Відмінна волого- та повітропроникність; 
  • Стійкість до зносу навіть в умовах активної експлуатації (стрибки на ліжку);
  • Довговічність; 
  • Простота очищення та неможливість скупчення пилу. 

Недолік безпружинних варіантів, особливо якщо вони виготовлені на основі натурального латексу, всього один – вартість. Безпружинні моделі для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку однозначно краще, оскільки сприяють правильному формуванню хребта та комфортному здоровому сну, а їх висока ціна окупається тривалим терміном експлуатації, що особливо важливо якщо ліжко та спальне місце купуються на виріст. 

Варіанти матраців Венето для дітей від 3 років

Ми є виробником продукції для відпочинку та сну, що схвалена Асоціацією ортопедів. 

В асортименті продукції представлено кілька моделей, які оптимально підійдуть дітям старше трьох років. Про високі якості виробів свідчать численні відгуки задоволених покупців.

«Венето Duet» – двосторонній матрац на незалежних пружинах із можливістю вибору ступеня жорсткості. Одна з сторін (більш тверда) з шаром з латексованого кокосу, друга – з ортопедичної піни. Матрац з водостійким антибактеріальним гіпоалергенним чохлом, який можна використовувати з трьох років. 

«Венето Комфорт Мульті» – матрац на незалежних пружинах з ефектом «зима- літо». Забезпечує оптимальну підтримку хребта під час сну і абсолютно безшумний. Надійна конструкція витримає будь-які дитячі витівки.

«Венето Family Style» – пружинний матрац з анатомічним ефектом. Ідеальний для всіх членів сім'ї, починаючи від трирічних малюків. Відрізняється особливою довговічністю. 

«Венето Гранд Софт». Безпружинні моделі, виготовлені з комбінації кокосової койри та натурального латексу оптимального для дитини середньої жорсткості та забезпечує чудовий анатомічний ефект. Чохол пошитий з натуральної тканини, а значить сон малюка на такому виробі буде не тільки комфортним, але й безпечним.

«Венето Дитячий Люкс». Двосторонній матрацик, який може використовуватися для дитини від народження та до 6-7 років. Кокосова сторона – жорстка та ідеально підійде новонародженому, а латексна має середню жорсткість необхідну, коли дитині 3 роки і більше. Зйомний чохол з натуральної бавовни простий у чищенні та створює в ліжку сприятливий мікроклімат.

Завітайте в один з шоурумів VENETO де ви точно знайдете ідеальний варіант для вашої дитини.
 

load photo

123

Як почистити матрац від старих плям в домашніх умовах?

31.07.2023

load photo

123

Як правильно вибрати двоспальне ліжко?

09.08.2023

load photo

123

Як вибрати наматрацник для дитячого ліжка?

20.09.2023

load photo

123

Що таке ортопедичний матрац і як його вибрати?

02.08.2023

load photo

123

Як вибрати наповнювач матраца: поради виробника Veneto

20.09.2023

інші новини