facebook pixel
  • 0 800 500 340

корзина

У кошику зараз немає товарів.

Саме час це виправити!

До всіх новин

Як вибрати матрац для новонародженого?

14.08.2023

load photo

Перші місяці після народження дитина дуже багато спить. Тому її ліжко повинне бути не тільки зручним, але й безпечним. 

Тут виникає найпоширеніше питання - який матрац краще для новонародженого, адже спальне місце повинно забезпечувати нормальний розвиток

езміцнілого хребта. У дітей віком до 3-х років ще не сформовано правильний вигин хребта, тому їх матрацик повинен бути жорстким.

Також важливу роль відіграють екологічність та гігієнічність наповнювача.

Вимоги до матраців для новонароджених. 

Жорсткість. Ортопеди та педіатри одноголосно переконані, що немовлятам необхідно спати на жорсткій поверхні без подушки (але варто враховувати, що все індивідуально, і перед покупкою матраца або подушки обов'язково проконсультуйтеся з дитячим ортопедом!).

Рівна та тверда поверхня має сприяти правильному формуванню хребта та постави. М'яке спальне місце може призвести до серйозних деформацій та викривленню спини. 

Наповнювач. Існує багато наповнювачів для матраців проте далеко не всі з них підходять дітям. Для немовлят важливо обирати природні гіпоалергенні матеріали, наприклад, кокосовое волокно. Койра екологічна, чудово пропускає повітря, негігроскопічна (швидко висихає), утримує тепло та первісну форму, не насичується сторонніми запахами. Сон малюка на матрацику з кокосовим прошарком буде міцним і здоровим.

Чохол. Зовнішня оболонка матраца важлива не менше, ніж його внутрішнє наповнення. Щоб зберігати чистоту спального місця, чохол повинен бути знімним, легко пратися і швидко сохнути. Бажано, щоб зовнішній шар чохла був з натуральної тканини, наприклад, бавовни. 

Розмір. Розміри матраців у дитячу ліжечко, як правило, стандартні: 60х120 см; або 40х140 см. Однак, існують ліжечка для малюків нестандартні форми. У такому випадку найкраще замовити матрац за індивідуальними параметрами. Тим, більше, що VENETO один із небагатьох виробників, що має власне виробництво, що робить можливим виготовлення матраців за індивідуальними розмірами. 

Безпека та гігієнічність. Зовні у матраца не повинно бути грубих швів, ґудзиків, декоративних елементів. Існують також спеціальні чохли, що утримують вологу і захищають сам матрац від промокання.

Ортопедичні властивості. Дитячий ортопедичний матрац для новонародженого, повинен бути твердим, щоб утримувати спинку малюка в рівному положенні. Враховуючи те, що вага немовляти мала, тому наявність пружин не має особливого сенсу. Крім кокосової койри додатковий комфорт може забезпечуватись латексний прошарок, піна з ефектом пам'яті та додатковим шаром утеплювача, що зберігає в ліжку комфортний мікроклімат.

Види дитячих матраців для новонароджених. 

Щоб зрозуміти який матрац купити новонародженому, слід знати, що всі ортопедичні конструкції діляться на дві: 

  1. Пружинні. Основою таких конструкцій є металеві пружини. Вони можуть бути залежними (з'єднаними один з одним) та в такому випадку спальне місце буде м'яким або зі середньої жорсткості, або незалежними, коли кожна пружина є самостійною ланкою (встановлюються в жорсткі та середньої жорсткості моделі). Якщо батьки з якихось причин зупиняються на пружинній моделі, то краще вибрати матрац для новонародженого з незалежним пружинним блоком, який можна, можливо використовувати аж до шкільного віку. 
  2. Безпружинні. В основі конструкції замість пружин використовуються одна або кілька анатомічних прошарків. При цьому важливо, щоб усі матеріали були гіпоалергенними та нетоксичними. Подібні конструкції рівномірно розподіляють навантаження по всій площі спального місця і відрізняються тривалим терміном служби, а необхідна жорсткість досягається як наслідок різних варіацій товщини прошарків.

Вибрати матрац у дитяче ліжечко допоможуть спеціальні зразки, на яких виріб показано в розрізі. 

Усередині може бути відразу кілька наповнювачів серед яких: 

Повсть. Екологічно чистий матеріал з змішаних натуральних волокон, частіше всього бавовни та вовни (варто пам'ятати про те, що шерсть тварин може стати причиною алергії). 

Латекс. Екологічно чистий матеріал отримуваний з соку рослини – гевеї сприяє максимальному розслабленню спини та прийняття правильного положення тіла. Використовується у виробництві елітних моделей. 

Кокос. Жорстке щільне рослинне волокно, з відмінною повітропроникністю. Воно не схильне гниття, стійке до вологи, в ньому не розмножуються патогенні мікроорганізми, але найважливіше, кокосовий прошарок забезпечує ідеально тверду та рівну поверхню для сну. 

Піна. Сучасні спінені матеріали з ефектом пам'яті сприяють не тільки повному розслаблення тіла, але й покращують кровообіг. Сон на підставах із таким шаром вважається найбільш комфортним. 

Які матраци для новонароджених пропонує ми?

Наші матраци рекомендовані асоціацією ортопедів. В асортименті представлено кілька моделей, серед яких можна вибрати матрац у ліжечко новонародженого, що підійде ціною та складом. 

«Венето Дитячий Люкс». Матрацик 2 в 1, створений спеціально для діток, дозволяє адаптувати спальне місце під вік малюка. Одна з сторін більше м'яка і складається з натурального латексу. Друга тверда з латексованого кокосу, що оптимально підтримує хребет. Чохол бавовняний, знімний, не перешкоджає циркуляції повітря, легко стирається і швидко сохне.

 «Венето Дитячий BIO». Матрац для новонародженого дитини виготовлений на основі жорсткого блоку з латексованого кокосу і є оптимальною опорою для спинки дитини. Для зручності бавовняний чохол має додатково ватяний прошарок. Додатково у комплекті є змінний чохол, який можна прати, а за необхідності можна докупити непромокальний топер. 

"Венето Оптіма Плюс". Елітний багатошаровий матрац, який підходить як дітям, і дорослим. Він зібраний, подібно сендвічу з трьох шарів кокосової койри та аналогічної кількості прошарків гіпоалергенного пінного матеріалу EcoFoam. Така конструкція створює ідеальні умови для комфортного відпочинку. Має сенс вибрати подібний матрац і в тих випадках, коли дитинка часто спить на батьківському ліжку. 

Оформить та оплатіть замовлення онлайн та отримайте додаткову знижку  - 3%

 
load photo

123

Як вибрати наповнювач матраца: поради виробника Veneto

20.09.2023

load photo

123

Як вибрати дитячу подушку?

14.08.2023

load photo

123

Ліжка для спальні: головні особливості і основні різновиди

20.09.2023

load photo

123

Як почистити матрац від старих плям в домашніх умовах?

31.07.2023

load photo

123

Як правильно обрати матрац?

19.04.2023

інші новини