facebook pixel
  • 0 800 500 340

корзина

У кошику зараз немає товарів.

Саме час це виправити!

До всіх новин

Як вибрати матрац при остеохондрозі?

16.08.2023

load photo

Зважаючи на малорухливий спосіб життя сучасної людини, остеохондроз хребта став дуже поширеним захворюванням серед людей віком від 30 років.

При хворобі страждають міжхребцеві диски та хрящові тканини, часто болить спина, виникає дискомфорт, з'являються скутість рухів, головні болі, безсоння. Важливо не тільки своєчасно пройти обстеження та розпочати терапію, але і правильно вибрати ортопедичний матрац при остеохондрозі. Правильно організоване спальне місце забезпечить належну підтримку спини під час сну, допоможе зменшити дискомфорт, полегшити біль. 

Типи матраців, які підійдуть при остеохондрозі

На якому матраці краще спати при остеохондрозі, може порекомендувати лише спеціаліст ортопед-травматолог. Але, зазвичай рекомендують ортопедичний матрац одного з наступних типів: 

Незалежні пружини (для пацієнтів без зайвогої ваги).

Безпружинний з жорсткою основою (підходить людям з великою масою тіла). З якісним наповнювачем (бажано, щоб наповнення було натуральним, гіпоалергенним і мало анатомічними властивості, наприклад, кокосове волокно або латекс).

Помірної жорсткості (сон на надмірно м'якому спальному місці може призвести до ще більших деформацій та погіршити стан пацієнта, а дуже жорсткі варіанти рекомендовані виключно на етапі формування хребта у маленьких дітей). 

Намагаючись визначитися, який матрац при остеохондрозі краще вибрати, слід врахувати низку важливих параметрів: 

Тип наповнювача. Крім пружинної основи, матраци можуть перебувати з додаткових шарів – натуральної вовни, кокосу, латексу, пінних матеріалів з ефектом пам'яті. Найкраще віддати перевагу натуральному наповненню з необхідними властивостями. Такі матеріали додатково обробляють спеціальними складами, щоб виключити можливість розмноження в них кліщів та інших патогенних мікроорганізмів.

Жорсткість матраца при остеохондрозі та інших хворобах опорно-рухової системи має вирішальне значення. При неправильному визначенні цього параметра виріб не тільки не забезпечить потрібної підтримки хребта, але й може погіршити стан пацієнта і посилити больові відчуття, викликані хворобою. М'які матраци виробляють з латексу та піни, проте за наявності захворювань та супутніх проблем лікарі їх не рекомендують. Жорсткі радять за наявності проблем у грудному відділі, а також дітям та молодим людям віком менш як 25 років для правильного формування хребта.

Є комбіновані матраци, у наповненні яких поєднуються м'які та щільні матеріали, що забезпечують помірну жорсткість. На думку ортопедів вони найбільш придатні, оскільки під час сну надійно утримують спину та шию в потрібному положенні. Також, за наявності проблем з опорно-руховим апаратом, можна вибирати двосторонні варіанти з різною жорсткістю, яку можна міняти в залежності від стану здоров'я. 

Наявність пружинного блоку. Пружинні моделі виготовляються на основі залежних блоків («боннель») або незалежних пружин. Другий варіант при захворюваннях спини та шийного відділу кращий, оскільки має підвищені ортопедичні властивості.
Ортопедичний матрац при остеохондрозі хребта підбирають індивідуально, з урахуванням особливостей статури та стану здоров'я пацієнта. Універсальних варіантів не існує. Обов'язково потрібна консультація лікаря -ортопеда! 

Попри необхідність індивідуального підбору спального місця при функціональних розладах опорно-рухового апарату, певні правила щодо вибору матраца або дивану для щоденного сну все ж таки існують. Потрібно враховувати комплекцію, зріст та вагу. Виробники вказують у маркуванні на яку вагу сплячого розрахований кожен з варіантів, щоб забезпечувати комфортний відпочинок, розслаблення та послабити болі. Ідеально, якщо обраний варіант вдасться протестувати перед покупкою (якщо лежати зручно, болючі відчуття не посилюються, а тіло займає комфортне становище – отже модель підходить). 

Наповнювач повинен бути якісним, не викликати алергію та перешкоджати розмноженню бактерій та інших патогенних організмів. Чим старший пацієнт, тим м'якше повинно бути його спальне місце, однак занадто м'який матрац при остеохондрозі може нашкодити та посилити больові відчуття. Від товщини матраца безпосередньо залежать його анатомічні та лікувальні властивості. Краще зупинити свій вибір на класичних стандартних або високих варіантах. Габаритні параметри обраного вироби повинні відповідати параметрам ліжка за розміром та формою. Щоб матрац без проблем розмістився у ніші ліжка, призначеного під його, уважно вибирайте розмір потрібного спального місця матраца. 

Який матрац підібрати при шийному остеохондрозі?

Матрац при остеохондрозі шийного відділу може мати як основу натуральний латекс та латексований кокос. Ключове значення має їх антибактеріальна обробка, натуральність та гіпоалергенність. При правильному виборі спального місця  можна не тільки призупинити розвиток хвороб, але й прискорити лікування, значно зменшити больові відчуття. 

При проблемах із шийним відділом рекомендується також придбати ортопедичну подушку та враховувати рекомендації свого лікаря. Подібні вироби можуть використовуватися не тільки в терапевтичних цілях, але й для профілактики. 
Який вибрати матрац при поперековому остеохондрозі? Хороший матрац при остеохондрозі поперекового відділу повинен бути помірно жорстким. Як правило, у таких варіантах комбінується відразу кілька складових: незалежний пружинний блок; кокосова койра ( латексований кокос), піна з ефектом пам'яті (або пінополіуретан). 

Безпружинні моделі на жорсткій основі знижують тиск на пошкоджені ділянки хребта та забезпечують максимальне розслаблення. Під час сну підтримується правильне становище тіла, внаслідок чого значно зменшується біль та покращується загальний стан хворого. Також, не менш важливо підібрати гарну якісну постіль, наматрацник та ковдру.

load photo

123

Як вибрати ортопедичну подушку?

21.08.2023

load photo

123

Як вибрати наматрацник для дитячого ліжка?

20.09.2023

load photo

123

В ТОВ "ГРУПА ВЕНЕТО" успішно пройшов аудит відповідності кодексу BSCI. Компанія отримала найвищу оцінку з соціальної відповідальності.

17.10.2023

load photo

123

Поради щодо вибору дивана-ліжка з ортопедичним матрацом

04.08.2023

load photo

123

ДОГОВІР-ОФЕРТА НА ПРИДБАННЯ ТОВАРУ У ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИНІ

08.10.2024

інші новини