facebook pixel
  • 0 800 500 340

корзина

У кошику зараз немає товарів.

Саме час це виправити!

До всіх новин

Поради щодо вибору дивана-ліжка з ортопедичним матрацом

04.08.2023

load photo

Диван-ліжко з ортопедичним матрацом – унікальне рішення для невеликих спалень і стильних віталень. 

Комбінуючи функціонал, диван-ліжко має відповідати вимогам: забезпечувати комфорт та зручну експлуатацію. 

Наша мета -  полегшити вам завдання у виборі спального місця.

Багато хто досі впевнений у тому, що комфортно  можна спати тільки на ліжку. Так, ви частково маєте рацію. Так було до того моменту поки виробництво спальних місць не зробило значний крок вперед. 

Сьогодні диван - ліжко може легко скласти конкуренцію ліжку, якщо в середині нього справжній ортопедичний матрац, як у диванах VENETO. 

Цей виріб вдало поєднує традиційні якості дивана та користь від сну на ортопедичному ліжку.  

Проте, зовні диван- ліжко з ортопедичним матрацом складно відрізнити від його простих побратимів, але якість поверхні говорить про інше. Ортопедичний матрац в середині рівномірно розподіляє навантаження всього тіла, підтримує хребет під час сну та сприяє повноцінному та комфортному відпочинку.

Додатковою перевагою дивану - ліжка з ортопедичним матрацом є форма спального місця. У складеному вигляді він виглядає, як звичайний диван, а в розкладеному перетворюється на односпальне або двомісне ортопедичне ліжко. Диван - ліжко чудово підходить для малогабаритної спальні, кабінету і навіть вітальні. Переваги дивану- ліжка з ортопедичним матрацом: 

  • комфортне спальне місце з ідеально рівною поверхнею; 
  • наявність ортопедичного матраца надає рівне розташування тіла під час відпочинку та знімає навантаження з хребта; 
  • легка конструкція , яку зручно пересувати по кімнаті та змінювати його розташування;
  • ортопедичний матрац, як правило, гіпоалергенний, тому відпочинок на дивані- ліжку безпечний;
  • зручний механізм конструкції дозволяє швидко і легко скласти та розкласти спальне місце;
  • матрац дивану - ліжка виконаний з якісних матеріалів, що не вбирають зайву вологу та запахи.

Трохи про конструкцію 

Величезний асортимент диванів - ліжок може збити вас з пантелику при виборі спального місця. Але для того, щоб вибрати зручні меблі, необхідно звернути увагу на її конструкцію.
Саме вона відповідає за габарити дивана - ліжка та за легкість складання/розкладання. Наприклад, якщо у вас вузька кімната, вам підходить формат дивана, що викочується.
А тепер розглянемо найбільш поширені конструкції диванів - ліжок з ортопедичним матрацом.

Книжка

Відома конструкція дивану- ліжка з ортопедичним матрацом, яка давно стала класикою. 

Принцип дії механізму простий: розкласти диван - ліжко можна піднявши сидіння до того моменту, поки спинка не прийме горизонтальне положення. Натиснути на сидіння потрібно аж до клацання, яке і є сигналом того, що диван готовий до експлуатації і сидіння можна опускати назад. Складається конструкція за таким же механізмом. Диван- ліжко книжка з ортопедичним матрацом простий в експлуатації та довговічний. 

Єврокнижка

Конструкція являє собою висування сидіння вперед з опусканням спинки. 

Диван- ліжко єврокнижка з ортопедичним матрацом максимально простий у трансформації та відмінно вписується у вузьку спальню. 

Клік- кляк

Диван- ліжко з ортопедичним матрацом дуже схожий за конструкцією на диван-книжку.  Його основна відмінність у відсутності щілини між сидінням та спинкою.

Трансформувати диван- ліжко у вертикальне становище потрібно за принципом книги - підняти сидіння до клацання і опустити. Серед додаткових плюсів дивану- ліжка клік- кляк з ортопедичним матрацом є те, що він має місткий короб для постільної білизни.

Акордеон

Модель незамінна для маленьких квартир, оскільки спальне місце має велику нішу для білизни.

Диван- ліжко акордеон з ортопедичним матрацом – це просторе ложе та містка шафа.

Для того, щоб розкласти диван, підніміть сидіння і не опускаючи потягніть на себе. Всю решту роботи проробить механізм. Достатньо потягнути сидіння за ремінець вперед та сальне місце готове. Спинка при цьому залишається нерухомою.

Диван - розкладачка

Модель працює за принципом розкладачки: на металевих ніжках конструкції розташовується основна частина спального місця. Є два варіанти подібного механізму: диван-ліжко з ортопедичним матрацом «американська розкладачка» та «французька розкладачка». 

Дельфін

Розкладний механізм дельфін дуже популярний, особливо серед кутових диванів.

У моделі дивану - ліжка дельфін з ортопедичним матрацом місце для відпочинку складається з двох частин - сидіння і блоку, що трансформується. 

Ще раз нагадаємо, що головною відмінністю дивану - ліжка від звичайного дивана є ортопедичний матрац.

Матраци, в свою чергу,  поділяються за рівнем жорсткості та наповненням.

Для дивану- ліжка частіше пропонуються пружинні моделі, але за бажання можна знайти і з безпружинним корпусом.

А ось різноманітність наповнювачів може збити з пантелику.

Тому розглянемо найбільш зручні та комфортні наповнювачі ортопедичних матраців для дивану- ліжка. 

Ортопедичний матрац з латексу виготовляється з натурального матеріалу. Виріб легко приймає форму тіла людини і при цьому не деформується. Диван- ліжко з ортопедичним матрацом з латексу підходить для алергіків. 

Матрац із наповнювачем memory. Диван з ортопедичним матрацом memory приглушує коливання на поверхні виробу (рухи на одній стороні спального місця не відчуваються на іншій), гіпоалергенний та ідеально підлаштовується під вигини тіла. 
Матрац з кокосового волокна має гарною вентиляцією, запобігаючи появі мікробів та грибків. Крім того, терморегуляція виробу сприяє тому, що влітку на ньому не спекотно, а взимку не холодно. Диван- ліжко з ортопедичним матрацом з кокосового волокна жорсткий і підходить для людей зі скривленим хребтом.

Рекомендації щодо вибору дивану - ліжка з ортопедичним матрацом.

Після того, як у вас з'явилося уявлення про те, які переваги має диван - ліжко з ортопедичним матрацом необхідно розглянути характеристики, що впливають на якість всієї конструкції.

Пройдіться по всіх пунктах, представлених нижче, щоб у вас сформувався образ ідеального спального місця, яке прослужить довгі роки.

Механізм трансформації. Якщо ви плануєте використовувати диван - ліжко з ортопедичним матрацом як основне спальне місце, зверніть увагу на те, щоб механізм був зручний та якісний. Врахуйте розміри кімнати, в залежності від яких диван - ліжко може розкриватися вперед або книжкою. Якщо ж диван- ліжко стоятиме у вітальні і тільки зрідка буде служити «перевалочним пунктом» для гостей, тоді акцентуйтесь на його зовнішньому вигляді. Матеріал оббивки дивана- ліжка повинен бути щільним та витримувати необхідні навантаження. Зверніть увагу, що спальне місце складно почистити від плям, тому вибирайте варіанти прості у догляді. Рекомендуємо звернути увагу на флок , жаккард , гобелен. 
Товщина виробу. Чим вище матрац, тим краще.  

Ідеальний розмір 200 – 210 мм. Тоді спальне місце буде надзвичайно комфортним. 

Каркас та конструкція.

Каркас – основа, на якій тримається все спальне місце, має бути виконана з міцного металу або товстих дерев'яних брусів. Каркас не має бути хитким. У конструкції важливо відзначити ідеально рівну поверхню виробу. Диван- ліжко з ортопедичним матрацом повинно мати пружинною системою для правильного анатомічного положення хребта. Чим більше ламелей, тим краще.

Догляд за спальним місцем.

Диван - ліжко з ортопедичним матрацом вимагає дбайливого догляду та періодичного чищення. Щоб відкласти процес клінінгу на потім радимо придбати виріб в комплекті зі змінними чохлами. 

Залежно від матеріалу, диван можна протирати вручну або проводити хімчистку. Конструкцію дивану - ліжка краще берегти від вологи, щоб не зашкодити механізму розкладання. Тому після вологою прибирання простежте за тим, щоб металеві основи та дерево висохли. Якщо деякі частини матраца можна зняти, просушіть їх на свіжому повітрі, добре вибивши пил. Диван - ліжко з ортопедичним матрацом здатне прикрасити будь-яку кімнату та заощадити простір. 

Якщо виникли питання, зверніться до консультантів наших магазинів у Вашому місті, або проконсультуйтесь у фахівців інтернет -магазину  0 800 500 340
 

load photo

123

Що краще для підлітка: диван чи ліжко?

01.08.2023

load photo

123

Як вибрати наматрацник для дитячого ліжка?

20.09.2023

load photo

123

Як вибрати наповнювач матраца: поради виробника Veneto

20.09.2023

load photo

123

Як правильно вибрати двоспальне ліжко?

09.08.2023

load photo

123

Як вибрати розкладачку? Поради щодо вибору

21.08.2023

інші новини