facebook pixel
  • 0 800 500 340

корзина

У кошику зараз немає товарів.

Саме час це виправити!

До всіх новин

Дитячий ортопедичний матрац: як обрати правильно?

03.08.2023

load photo

Для дбайливих батьків ми сформували низку порад, які допоможуть облаштувати спальне місце для малюка та подарувати йому солодкий сон. 

При виборі обов'язково врахуйте 2 факти: по-перше, новонароджені схильні до алергічних реакцій, по -друге, їх кістки швидко піддаються деформації. 

І найголовніше  - сон для дитини процес під час якого відбувається ріст та розвиток. Тому ніщо не повинно порушувати ідилію цього надважливого процесу.

На що варто звернути увагу?

Перед покупкою дитячого ортопедичного матраца зверніть увагу на ступінь жорсткості та пружини. Матрац повинен адаптуватись під позу та форму тіла дитини та рівномірно розподіляти навантаження на скелет.  Товщина матраца не повинна перевищувати 5-6 см. Наповнювач, як і пружини, впливає на ступінь жорсткості дитячого ортопедичного матраца. «Внутрішній світ» спального місця повинен бути абсолютно гіпоалергенним, щоб запобігти ризику виникнення алергічних реакцій. Зовсім не обов'язково, щоб дитячий ортопедичний матрац був наповнений натуральними волокнами. Сучасні матеріали відрізняються високою зносостійкістю, якістю і нешкідливі для дітей.

Матрац – це інтимна річ. Намагаючись економити, батьки використовують для малюків старі матраци та подушки старших дітей. Так робити категорично не можна. Дитячий ортопедичний матрац – предмет індивідуального користування, відповідно до елементарних правил гігієни. 

Б/у матраци та подушки можуть бути повні пилу та мікробів. З роками вони вбирають усе, що знаходиться біля них, у тому числі й запахи та мікроби. Це небезпечно для дитини, імунітет якої лише формується. Тим більше з  роками навіть гарний дитячий ортопедичний матрац може втратити свої властивості, бо діти люблять використовувати матрац, як батут. 

Навіщо потрібен ортопедичний матрац? 

Хребет малюка потребує правильного положення. Дитячий ортопедичний матрац – це фундамент рівної та гарної постави. Саме тому матрац повинен бути твердим та жорстким.

До 3 років. На відміну від дорослих, які люблять полежати «де пом'якше», немовлята та дітки до трьох років потребують кращих ортопедичних матраців середньої або підвищеної жорсткості. Саме у цьому віці у них формується S- подібний вигин хребта. Тому дуже важливо, щоб дитина спала на жорсткому та безпружинному матраці, але і тут головне не перестаратися. Занадто тверде спальне місце може викликати дискомфорт і безсоння у дитини, тому дитячий ортопедичний матрац повинен бути покритий шаром м'якого матеріалу.

Від 3 років. Дитині старше 3 років дозволяється спати на більш м'якій поверхні. 

Тут уже можна вибрати як безпружинні, так і пружинні матраци, але наповнювач повинен залишатися жорстким і тримати форму виробу. Варіанти з ватними та матрацами з поролону можуть призвести до появи бактерій та алергічних реакцій.
Дитячі пружинні ортопедичні матраци. Ці ортопедичні матраци підходять для дітей дошкільного віку, а для немовлят можна розглянути помірно жорсткий матрац.

Вони бувають двох типів: з блоком «боннель» та незалежним пружинним блоком.

У чому ж їх різниця? 

Перший варіант – ортопедичний матрац із залежним пружинним блоком «боннель» з пов'язаними між собою пружинами. Впливаючи на одну частину матраца, зачіпаються всі елементи. Безперервний зв'язок між пружинами тримає форму спальної місця, тож  ймовірність того, що дитина може скотитися з матраца на підлогу дуже мала. 

З недоліків – нерівномірний розподіл навантаження, матрац не може повторити контури тіла. 

Другий варіант – дитячий ортопедичний матрац з незалежним пружинний блок. 

При навантаженні кожна пружина діє за індивідуальною програмою, тому слабкий хребет малюка завжди приймає рівне горизонтальне становище. Дитячий ортопедичний матрац з незалежним пружинним блоком не провисає і не скрипить.

Дитячі безпружинні ортопедичні матраци. 

Головне перевага – це захист від магнітного та електростатичного впливу на організм, бо вони не містять метал. Один з поширених наповнювачів – кокосова койра. 

Натуральне волокно з кокосового горіху має гіпоалергенні властивості. 

Кокосова койра пориста, але міцна, внаслідок чого в матраці у матраці циркулює повітря. Усередині утворюється ідеальний мікроклімат: влітку матрац не нагрівається, а взимку зберігає оптимальну температуру. Сон на дитячому ортопедичному матраці з кокосової койри рекомендується дітям від народження до 2-х років. Спальне місце забезпечить належний розвиток кісткової системи малюка. Наповнювач з латексу - натуральний і дуже міцний матеріал. Як і попередній варіант, дитячий ортопедичний матрац з латексу має антигрибкові та антиалергенні властивості. Просочені латексом волокна кокосу забезпечують міцність виробу, повторюють форму тіла та підходять для дітей старше 2 років. 

Бюджетний варіант наповнювача – пінополіуретан. Штучний замінник латексу, що володіє пожежобезпечними та гіпоалергенними властивостями.

Дитячий ортопедичний матрац з пінополіуретану зазвичай буває середньої жорсткості. Відмінно підходить для дітей від 7 років, підтримуючи фізіологічні процеси організму, що росте. 

Розмір дитячого ортопедичного матраца. Уважно вимірюйте площу ліжечка. Вибирайте матрац точно за розмірами, інакше - виріб потрібно буде або стискати, тоді з'являться горби або у випадку недобору - утворюються щілини та ваш малюк може травмуватися. 

Як правило, матраци та ліжка виготовляються за стандартом. Але ви не можете знайти відповідний розмір, - у нас ви можете зробити індивідуальне замовлення на виготовлення спального місця, адже ми маємо власне виробництво. При виборі дитячого ортопедичного матраца сміливо задавайте консультанту всі питання, що вас цікавлять, і тоді вам буде легше прийняти остаточне рішення. 

До того ж у нас завжди діють суттєві знижки, якщо ви купуєте у нас і матрац і ліжко. 

load photo

123

Як вибрати матрац при остеохондрозі?

16.08.2023

load photo

123

Як правильно обрати матрац?

19.04.2023

load photo

123

Який матрац вибрати для дитини 3-х років?

15.08.2023

load photo

123

Як правильно виміряти висоту матраца?

08.08.2023

load photo

123

Нові колекції тканин 2023 вже доступні для замовлення

13.04.2023

інші новини