facebook pixel
  • 0 800 500 340

корзина

У кошику зараз немає товарів.

Саме час це виправити!

До всіх новин

Який матрац кращий: пружинний чи безпружинний?

20.09.2023

load photo

Комфорт спального місця залежить не тільки від конструкції ліжка, а й від якості матраца. При виборі гарної моделі насамперед необхідно враховувати її складові: пружинний блок, латексна основа. 

Різниця пружинних та безпружинних матраців досить відчутна, тому до питання вибору слід підійти з усією відповідальністю. Якщо ви не знаєте вибрати пружинний або безпружинний матрац, необхідно порівняти переваги та недоліки обох варіантів. При цьому слід враховувати матеріал виготовлення, технічні характеристики та ціну виробів. 

У цій статті представлена інформація про пружинні та безпружинні варіанти, в тому числі і таблиця з порівняльною характеристикою матраців. Що таке сучасний пружинний матрац? Щоб зрозуміти який матрац краще пружинний чи безпружинний, необхідно дізнатися про особливості обох моделей. Пружинні матраци виробляються у двох видах - із залежними пружинами та незалежними. У першому варіанті пружини з'єднуються один з одним, створюючи один ступінь жорсткості по всьому виробу. Застосування цієї системи у чистому вигляді, без доповнення шарами з інших матеріалів, сьогодні трапляється рідко. Моделі з незалежними пружинами в окремих чохлах коштують дорожче, ніж із залежним блоком, але це виправдано. 

Завдяки незалежній системі виходить випускати матраци різного рівня жорсткості не лише по всьому периметру, але й для різних частин матраца. Наприклад, середина може бути трохи м'якшою, ніж верх або низ. Переваги цього варіанта: точкова підтримка хребта; відсутність неприємного скрипу, тому що пружини знаходяться кожна у своєму чохлі і не торкаються одна одної; різноманітність моделей щодо наповнення та, відповідно, за ціновою політикою; є можливість підібрати модель з різним ступенем жорсткості у різних відділах матраца; немає ефекту хвилі, тобто рухи людини, що лежить поряд, ніяк не відображаються на другій половині матраца.

Які матраци називають безпружинними?

Безпружинні матраци складаються з кількох шарів із різними наповнювачами. Однією з рис таких моделей є надійність: вони прослужать довгі роки, адже не мають пружин, які іноді виходять з ладу. Варіанти наповнювачів матраців без пружин: натуральний латекс – виготовляється із соку екзотичного дерева, ніжний матеріал, еластичний, має тривалий термін служби. Щоб отримати матрац середньої жорсткості, латекс кладуть на шар койри. Якщо потрібно зробити жорстку модель, латекс покривають зверху кокосом; кокосова койра - натуральна, жорстка, випаровує вологу, не допускаючи її потрапляння всередину матраца. Вироби виключно з цього матеріалу дуже жорсткі та пружні. Щоб додати м'якості, койру з'єднують із шарами м'якших матеріалів; штучний латекс, поролон, пінополіуретан – відрізняються низькою ціною, вони міцні, досить жорсткі. Найчастіше ці матеріали використовуються як додаткові шари, щоб знизити вартість матраца та створити оптимальний рівень жорсткості.

Піна Memory Flex має особливу пористу структуру, завдяки якій повторює контури тіла (ефект пам'яті), не створюючи додаткове навантаження. Вперше "меморифлекс" почали використовувати астронавти NASA: завдяки матеріалу можна було уникнути перевантажень. Після наукової розробки зацікавилися лікарні, які почали замовляти матраци з меморі-піни для пацієнтів із проблемами шийно-хребетного відділу, шкірними захворюваннями, порушеннями опорно-рухового апарату. 
Тепер піна Memory Flex доступна широкому колу споживачів.

Чим матраци "Венето" відрізняються від матраців інших виробників "Венето" - український бренд, який займається виробництвом матраців та меблів з 1993 року. За цей час ми змогли завоювати довіру не лише українців, а й європейських споживачів.  На сайті та у наших магазинах представлений великий вибір моделей - мультипружинні, безпружинні, латексні, топери для диванів та інші; гарантія – на всі матраци 20 років, є можливість швидкого виготовлення – максимум 72 години; використання якісних наповнювачів - натуральний кокос латексований, піна Ecofoam, бавовна, натуральний латекс і т.д. Покупці мають можливість придбати моделі з п'ятьма зонами підтримки, полімерною ортопедичною системою, підвищеною аерацією, ефектом “зима-літо”, антибактеріальним ефектом та іншими функціями.
 

load photo

123

Програмна заява ТОВ "ГРУППА ВЕНЕТО" стосовно основних вимог FSC щодо праці

17.10.2023

load photo

123

Як вибрати наматрацник для дитячого ліжка?

20.09.2023

load photo

123

Як вибрати ортопедичний диван для щоденного сну?

21.08.2023

load photo

123

Як вибрати дитячу подушку?

14.08.2023

load photo

123

Як правильно вибрати двоспальне ліжко?

09.08.2023

інші новини